Historische Vereniging Zwijndrecht

Houtgroep Van Drimmelen

Een luchtfoto van Houtgroep Van Drimmelen in 1926. Foto: KLM AerocartoHet was in 1923 dat de heer P.C. van Drimmelen het plan om in de handel te gaan, omzette in daden. Aan de binnenscheepvaart werden keurig op maat gemaakte houten luiken geleverd. Water en hout zijn vanaf dat moment onafscheidelijk verbonden met de naam Van Drimmelen.

In 1946 namen Nico en Hein de zaak van hun vader over. De wederopbouw gaf een impuls aan het bedrijf. Aan de Ringdijk, naast de spoorbrug over de Oude Maas, maakte de Houthandel P.C. van Drimmelen & Zn een grote groei door. In 1967 startte Van Drimmelen plaatmaterialenhandel DRIPLA, en in 1972 werd timmerfabriek De Brug overgenomen.

Eind '79 / begin '80 verhuisde het bedrijf, uit haar jasje gegroeid en zonder mogelijkheden op terreinuitbreiding, naar de Merwedeweg. Het bedrijf kan zich inmiddels één van de grootste zelfstandige houtbedrijven van Nederland noemen.

Hun dienstenpakket is door de jaren heen sterk gemoderniseerd, dus als u de meest recente bedrijfsactiviteiten wilt volgen, verwijzen wij naar de site van Houtgroep van Drimmelen.

Openingstijden

Woensdag en zaterdag
10.00 uur - 16.00 uur

Zondag
14:00 uur - 17:00 uur

Buiten deze tijden alleen op afspraak

Bezoekadres

De Vergulde Swaen


Rotterdamseweg 53-55
3332 AC Zwijndrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 612 5681

Alleen tijdens openingsuren