Historische Vereniging Zwijndrecht

Installatietechniek P.A. Verkerk B.V.

Het bedrijf kent een lange historie. In 1923 begon de 23-jarige Piet Verkerk in de huiskamer van zijn ouderlijke woning aan de Ringdijk 69 een rijwielhandel. Af en toe maakte hij ook een elektrische installatie. In 1926 betrok hij, gehuwd, het pand Ringdijk 123 met een echte rijwielzaak, waar ook elektrische artikelen werden verkocht. Hier werden tevens de eerste elektrotechnische opdrachten ontvangen.

De groei van de gemeente Zwijndrecht betekende ook groei voor Verkerk. In 1930 reeds verrijst een pand op de hoek Burg. de Bruïnelaan/Raadhuisplein. De installaties werden ook groter: de Tomado-fabrieken, de gemeentelijke H.B.S. in Dordrecht en het nieuwe Zwijndrechtse raadhuis. Na de oorlog breidde Piet Verkerk, met zijn broer Bram, het bedrijf uit met ingewikkelde technische installaties en er werd begonnen met de fabricage van plaatijzeren verdeelkasten als voorlopers van de huidige schakelpanelen.

Via een pand aan de Lindelaan (Anna Paulownastraat) in 1950 komt het bedrijf in 1972 aan de Molenvliet terecht. De oprichter is dan reeds overleden (1961). Het winkelbedrijf van drie winkels wordt in 1976 afgestoten en overgenomen door Van Gent.

Het pand In de winkel Voor de winkel

Thans is P.A. Verkerk BV een groot en toonaangevend installatiebedrijf, met een aparte productie-eenheid onder de naam Verkerk Service Systemen en een dochterbedrijf Orbitron Communications B.V.

Openingstijden

Woensdag en zaterdag
10.00 uur - 16.00 uur

Zondag
14:00 uur - 17:00 uur

Buiten deze tijden alleen op afspraak

Bezoekadres

De Vergulde Swaen


Rotterdamseweg 53-55
3332 AC Zwijndrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 612 5681

Alleen tijdens openingsuren