Historische Vereniging Zwijndrecht

Deze week is duidelijk geworden dat De Vergulde Swaen langer dicht blijft vanwege de verbouwingen. Zoals het er nu uitziet, openen wij begin mei onze deuren. Sinds deze week is de aannemer gestart met het aanbrengen van onder andere nieuwe vochtwerende voegen in de muren. Om alles weer netjes op te bouwen is nog ongeveer 10 weken nodig. Daarna moet alles nog worden schoongemaakt en ingericht. Wie zin heeft om daarmee een handje te helpen, kan zich melden door even te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ondertussen zijn vrijwilligers op de woensdagen druk bezig met het uitzoeken van de collectie en het herinrichten van de zolder. Ook daar kunnen we zeker hulp bij gebruiken!    

 
Onze Oudheidkamer is een oud pand en daarom moet er regelmatig noodzakelijk onderhoud uitgevoerd worden. Zo zijn er nu enkele gedeelten van de vloeren in de gelagkamer, keuken, bijkeuken en de ingang naar de gelagkamer aan een grote onderhoudsbeurt toe. Op maandag 6 november is SDO dan ook begonnen met de geplande werkzaamheden.
Al snel werd duidelijk dat de herstelwerkzaamheden langer zouden gaan duren. Om die reden hebben wij moeten besluiten om de deuren van De Vergulde Swaen voorlopig gesloten te houden. Alle activiteiten, tentoonstellingen, feestjes en bijeenkomsten tot in ieder geval het einde van dit jaar worden uitgesteld of geannuleerd. Het is een bittere pil, maar uiteindelijk zal dit de oudheidkamer ten goede komen.
We houden jullie op de hoogte

Het Zwijndrechts schilders collectief OCTO ART viert dit jaar haar veertigjarige jubileum. OCTO ART is een hechte groep, bestaande uit 15 amateurschilders, die eens in de veertien dagen bij elkaar komt in De Wentelwiek aan de Anthonie Fokkerstraat. Twee keer per jaar tonen ze daar hun recentste werk aan het publiek. Vanwege het 40-jarig bestaan pakken ze nu dus groots uit met deze jubileumexpositie in Oudheidkamer De Vergulde Swaen.

De tentoonstelling loopt van zaterdag 7 oktober t/m zondag 19 november 2023.
Bezoekadres: Oudheidkamer De Vergulde Swaen, Rotterdamseweg 53-55 in Zwijndrecht. Openingstijden: woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Wegens vakantie

G E S L O T E N

woensdag 12 juli

t/m zondag 20 augustus

 

Expositie

100 jaar Van Drimmelen

loopt na de vakantie door

van woensdag 23 augustus

t/m woensdag 20 september

 

Fijne vakantie en tot ziens!

Pagina 1 van 3

Openingstijden

Woensdag en zaterdag
10.00 uur - 16.00 uur

Zondag
14:00 uur - 17:00 uur

Buiten deze tijden alleen op afspraak

Bezoekadres

De Vergulde Swaen


Rotterdamseweg 53-55
3332 AC Zwijndrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 612 5681

Alleen tijdens openingsuren