Historische Vereniging Zwijndrecht

Historische Vereniging brengt 'Historisch Zwijndrecht - Volume II' uit

Dit en vele andere curiositeiten uit de geschiedenis van Zwijndrecht kunt u lezen in het nieuw verschenen boek ‘Historisch Zwijndrecht – volume II’ dat vanaf nu te koop is bij De Vergulde Swaen aan de Rotterdamseweg 53-55. De thuisbasis van de Historische Vereniging Zwijndrecht is geopend op woensdag en zaterdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur en op zondag tussen 14:00 uur en 17:00 uur. Ook is het boek te koop bij boekhandel Hyperion in winkelcentrum Walburg. De prijs bedraagt 25 euro.

Aan de basis voor dit ruim tweehonderd pagina’s tellende boek liggen de artikelen die tussen 2017 en 2022 in de krant De Kombinatie en later De Brug zijn verschenen. De schrijvers zijn Jan van Dalen, Maurice de Jongh en Clement Blacquière. Eerstgenoemde geldt als de geestelijke vader van de artikelenreeks. Toen ‘Historisch Zwijndrecht – volume I’ verscheen, en binnen no-time was uitverkocht, werd al direct besloten een tweede boek uit te brengen. Helaas mocht Jan van Dalen dit zelf niet meer meemaken. Hij overleed eind 2017. Zijn opvolgers hebben met grote zorg het project afgemaakt. Uiteraard zijn de artikelen bewerkt en verder aangevuld met oude en nieuwe foto’s. Op die manier zijn het honderd verhalen geworden die voor veel herkenning zorgen bij jong en oud. De schrijvers geven dan ook een levendig verslag van treinongelukken en bedrijfsongevallen uit het verleden, behandelen verdwenen en nog bestaande architectonische hoogstandjes in onze gemeente en vertellen over markante personen en nooit uitgevoerde plannen. Op die manier is een evenwichtige bundel met geschiedverhalen ontstaan.

In de eerste week van april geeft de Historische Vereniging vijf exemplaren weg. Op de facebookpagina zullen zij iedere dag een foto plaatsen van het boek op een bijzondere plek, die ook in het boek wordt genoemd. Bent u de eerste die het juiste antwoord raadt? Dan mag u een gratis exemplaar komen ophalen bij De Vergulde Swaen! De winnaars worden apart op de hoogte gebracht. Houd dus vooral de facebookpagina in de gaten. En als u daar dan toch bent: waarom wordt u dan niet gelijk lid?

Openingstijden

Woensdag en zaterdag
10.00 uur - 16.00 uur

Zondag
14:00 uur - 17:00 uur

Buiten deze tijden alleen op afspraak

Bezoekadres

De Vergulde Swaen


Rotterdamseweg 53-55
3332 AC Zwijndrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 612 5681

Alleen tijdens openingsuren