Historische Vereniging Zwijndrecht

Stichting "De Vergulde Swaen"

"De Vergulde Swaen" is als naamgeving op verschillende plaatsen in gebruik. De "Stichting De Vergulde Swaen" (SVS) huurt de panden genaamd "De Vergulde Swaen" aan de Rotterdamseweg 53-55 van woningcoöperatie Woonkracht10 en stelt deze ter beschikking aan de Historische Vereniging Zwijndrecht (HVZ).

Daarnaast draagt ook de mededelingenkrant van de HVZ dezelfde naam en wordt "De Vergulde Swaen" ook wel gebruikt als synoniem/subtitel van de vereniging. De SVS is op 2 april 2000 bij notariële akte opgericht en is sindsdien de partij die de formele contacten onderhoudt met de gemeente, met name wat betreft de subsidieverlening.

De HVZ heeft een “gebruiksovereenkomst” met de SVS. De kosten voor de verhuur zijn laag, als tegenprestatie ‘levert’ de HVZ vrijwilligers voor commerciële activiteiten van de stichting SVS in de gelagkamer en onderhoudswerkzaamheden. Door de wederkerige afhankelijkheid bestaat er een nauwe samenwerking tussen de besturen van stichting en vereniging en is deze relatie zelfs vastgelegd in de statuten. De gebruiksovereenkomst voor huisvesting van de HVZ in het gebouw DVS geldt telkens voor een periode drie jaar, met een opzegtermijn van 6 maanden en stilzwijgende verlenging. 

Openingstijden

Woensdag en zaterdag
10.00 uur - 16.00 uur

Zondag
14:00 uur - 17:00 uur

Buiten deze tijden alleen op afspraak

Bezoekadres

De Vergulde Swaen


Rotterdamseweg 53-55
3332 AC Zwijndrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 612 5681

Alleen tijdens openingsuren