Historische Vereniging Zwijndrecht

Collectiebeheer

Gaandeweg worden alle objecten uit onze collectie ondergebracht in het databaseprogramma Fotobase, dat specifiek is ontwikkeld voor historische verenigingen. Dit behelst een jarenlang proces en behoort tot de grootste uitdagingen van de leden van de werkgroep Inventarisatie & Registratie. Iedere woensdagmiddag werken zij contentieus aan dit project om zodoende de gehele collectie van de Historische Vereniging Zwijndrecht op een professionele wijze te registreren.

De Werkgroep Inventarisatie en RegistratieOp de foto ziet u diverse leden van de werkgroep in actie. De vast te leggen voorwerpen passeren diverse ‘stations’, met elk een specifieke taak in het registratieproces en worden zodoende gecategoriseerd, gefotografeerd, geregistreerd en opgeslagen in voorraaddozen.

Bij het categoriseren worden de voorwerpen ondergebracht in een rubriek van de zogenaamde kerncollectie. De kerncollectie-rubrieken zijn: Gemeente, Diensten, Agrarisch, Handel, Industrie, Gezin, Gemeenschap, Geschiedenis en Diversen. Deze rubriekindeling kent nog twee onderverdelingen, waardoor tenslotte ruim honderd keuzes mogelijk zijn. Voorbeeld: de rubriek 1g11 betreft de kerncollectie 1 (Gemeente), deelcollectie g (Straten/wijken) en detailinformatie 11 (Kijfhoek).

Openingstijden

Woensdag en zaterdag
10.00 uur - 16.00 uur

Zondag
14:00 uur - 17:00 uur

Buiten deze tijden alleen op afspraak

Bezoekadres

De Vergulde Swaen


Rotterdamseweg 53-55
3332 AC Zwijndrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 612 5681

Alleen tijdens openingsuren