Historische Vereniging Zwijndrecht

Ontsluiting van de collectie

Om al hetgeen wat nu niet direct toegankelijk is voor publiek toch zichtbaar te maken zullen wij gebruik gaan maken van de mogelijkheden van de moderne digitale technologie. Het is de bedoeling om afbeeldingen en omschrijvingen van de gehele collectie op onze website te gaan publiceren. Daarnaast zullen er computerschermen komen in De Vergulde Swaen met geavanceerde zoekfuncties, zodat bezoekers aanvullende informatie zelf kunnen opvragen. Ook is het streven foto’s via de website te publiceren, waarbij afdrukken van foto’s besteld kunnen worden. Het realiseren van al deze plannen zal echter nog de nodige tijd in beslag nemen.

Eind 2016 heeft het HVZ-bestuur opdracht gegeven voor de bouw van een nieuwe website. Deze zal met de functionaliteit en inhoud van de huidige site, begin 2018 gelanceerd worden. Daarna zullen in fase 2 gewenste nieuwe functies geïmplementeerd gaan worden.

Bijkomend ‘probleempje’ is dat de financiering van het omvangrijke project ook nog niet geheel is geregeld. Er wordt nog naarstig gezocht naar subsidie- en sponsormogelijkheden. Door een in 2016 ontvangen donatie konden we een stevig begin maken. Met de geformuleerde ambities is de lat is wellicht wel heel hoog gelegd, maar dergelijke doelstellingen achten het HVZ-bestuur beslist noodzakelijk om als Historische Vereniging Zwijndrecht ‘in de vaart der volkeren’ vooraan te blijven staan.

Openingstijden

Woensdag en zaterdag
10.00 uur - 16.00 uur

Zondag
14:00 uur - 17:00 uur

Buiten deze tijden alleen op afspraak

Bezoekadres

De Vergulde Swaen


Rotterdamseweg 53-55
3332 AC Zwijndrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 612 5681

Alleen tijdens openingsuren