Historische Vereniging Zwijndrecht

Werkgroep Inventarisatie en Registratie

De leden van de Werkgroep Inventarisatie & Registratie (WIR) zijn in feite de ‘schatbewaarders’ van de collectie van onze vereniging. De uit tien personen bestaande formatie komt iedere woensdagmiddag bijeen om de collectie van de historische vereniging professioneel te vast te leggen. Op dit moment bestaat de collectie uit ruim 6000 objecten die aanvankelijk zijn vastgelegd zijn in een basis inventarisatie en nu ondergebracht zijn in een databaseprogramma.

Ook vervult de WIR een prominente rol bij het innemen van interessante historische objecten. Met enige regelmaat worden bij De Vergulde Swaen materialen aangeboden door leden van de HVZ, inwoners uit Zwijndrecht of anderen die een interessant historisch voorwerp in hun bezit denken te hebben en ‘daar van af willen’. Bij het innemen van objecten hanteert de WIR het beleid zoals dat door het bestuur in de beleidsnota 2012-2020 is vastgelegd.

Net zoals vele musea in Nederland kunnen ook wij maar een zeer beperkt deel van de collectie permanent tentoonstellen. De ‘tragiek’ is dat er altijd meer in opslag zal staan en dat enkele onderdelen soms op tijdelijke exposites te zien zullen zijn. Om al hetgeen wat nu niet toegankelijk is voor publiek toch zichtbaar te maken zullen wij gebruik gaan maken van de mogelijkheden van de moderne digitale technologie.

 

Zodoende kent de werkgroep drie kerntaken, klik op de link voor uitgebreide informatie.

Collectiebeheer

Innamebeleid

Ontsluiting van de collectie

Openingstijden

Woensdag en zaterdag
10.00 uur - 16.00 uur

Zondag
14:00 uur - 17:00 uur

Buiten deze tijden alleen op afspraak

Bezoekadres

De Vergulde Swaen


Rotterdamseweg 53-55
3332 AC Zwijndrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 612 5681

Alleen tijdens openingsuren