Historische Vereniging Zwijndrecht

Werkgroep Genealogie

Sinds 1987 kent de Historische Vereniging Zwijndrecht een werkgroep genealogie. Anno 2017 wordt de genealogie-inventaris van de HVZ beheerd door de werkgroepleden Bert van Es en Géke Hams. Voor leden en overige belangstellenden wordt door de werkgroep in de studieruimte maandelijks een interessemiddag en -avond gehouden, in de rechterkolom treft u de data aan.

Met uitzondering van de zomermaanden zijn de genealogie-werkgroepleden elke derde dinsdagavond van de maand vanaf 19.30 uur aanwezig in De Vergulde Swaen. Zij bestuderen en documenteren dan allerhande zaken wat betreft Zwijndrechtse families. Op verzoek kunnen zij ook bepaalde detailstudies uitvoeren, zoals het samenstellen van een parenteel (afstammelingenoverzicht). U kunt dan specifieke gegevens m.b.t. uw stamboom na (laten) zoeken. Er is vrije inloop en er behoeft geen afspraak vooraf gemaakt te worden. De werkgroep genealogie is ook bereikbaar via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wie zijn voorgeslacht niet eert...De genealogie werkgroep: Géke Hams en Bert van Es

Naast alle informatie die tegenwoordig op internet is te vinden in gratis stamboomprogramma's zoals Aldfaer en My Heritage, beschikken wij over een aantal unieke naslagwerken en computerbestanden, met specifieke gegevens van Zwijndrechtse families. Mocht uw familie generaties lang in Zwijndrecht hebben gewoond is de kans aanwezig dat in onze archieven aanvullende informatie is te vinden, naast de gegevens die van internetsites zijn te halen.

Genealogie-gegevens zijn bij ons beschikbaar in verschillende geschriften en bestanden, klik op een link voor uitgebreide informatie:

Kaartsysteem

Microfiches

Computerbestanden

Genealogieën

Data studiebijeenkomsten

Geen evenementen

Openingstijden

Woensdag en zaterdag
10.00 uur - 16.00 uur

Zondag
14:00 uur - 17:00 uur

Buiten deze tijden alleen op afspraak

Bezoekadres

De Vergulde Swaen


Rotterdamseweg 53-55
3332 AC Zwijndrecht


Google Maps

Contact

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon
(078) 612 5681

Alleen tijdens openingsuren